Maison Coco je prisutan na šest (6) maloprodajnih lokacija u Sarajevu, ali ako se sagledaju HoReCa partneri Maison Coco, slobodno se može zaključiti da se peciva i proizvodi Maison Coco mogu pronaći u većini vrhunskih restorana u Sarajevu.
Ciabatta sa maslinama i začinima Provanse, Brie sir i pečena paprika su festival za sva naša čula, u artisan pekari Maison Coco poznatiji pod nazivom sendvič „Papin“.
Legenda kaže da je francuski car Karlo Veliki prvi put u osmom stoljeću okusio ovaj meki sir u samostanu u Reuil-en-Brieu i odmah se zaljubio u njegov kremasti i bogati okus. Miljenici kraljeva na kraju postaju miljenici ljudi, a Brie nije iznimka.
Ono što su chocolatine i croissant aux amandes u kategoriji peciva, u kategoriji sendviča su sendvič sa pečenom piletinom i sendvič sa dimljenom pilećom šunkom. Svako ima svog favorita i nerado se odlučuje za opciju B.
Ono što ovaj sendvič čini drugačijim je dimljena pileća šunka pripremljena od najfinijeg pilećeg mesa bez aditiva. U kombinaciji sa svježom salatom, rukolom, paradajzom i krastavicama je siguran izbor za kratak predah!
Za sve one koji vole da ekspermentišu, naši artisani svakoga dana prave nešto drugačije sendviče sa poznatim i provjerenim sastojcima. To su najčešće sendviči pripremljeni sa Maison Coco gurmanskim hljebovima koji se proizvode u ograničenim količinama.
Naše prodajno osoblje će rado prezentirati šta je to što smo baš danas pripremili.
Sendvič sa trapist sirom, zelenom salatom, rukolom i krastavicama u tradicionalnom francuskom baguettu je prvi sendvič kreiran za vegeterijace u artisan pekari Maison Coco.
Iako je danas ponuda mnogo raznovrsnija, vegeterijanski sendvič ostaje prvi izbor mnogih kupaca!
Jedan od najpopularnijih Maison Coco sendviča zbog kojih se naši kupci dodatno raduju svakoj pauzi!
Samo za vas svakoga dana pažljivo biramo najkvalitetniju pečenu piletinu od koje pripremamo sendvič u tradicionalnom francuskom baguettu. Skupa sa svježom salatom, rukolom, paradajzom i krastavicama, zadovoljava nepca i onih najgladnijih.
Za ljubitelje ribe kreirali smo sendvič sa dimljenom pastrmkom iz lokanog uzgoja. Kombinacija dimljene pastrmke, mliječnog namaza, rukole i limuna u puter kroasanu je promišljena i idealna. Minimum sastojaka u ovom sendviču je korišteno kako bismo naglasili svu raskoš dimljene pastrmke.
Omiljeni sendvič sa unikatnom pilećom kremom iz naše kuhinje. Sastoji se od pileće kreme po našoj recepturi, zelene salate, rukole, krastavca i paradajza te dresinga sa aceto balsamicom i senfom. Lagan a istovremeno savršeno izbalansiran obrok, jedan je od najtraženijih proizvoda u Maison Coco.
Sendvič sa suhim mesom je zvijezda zimske ponude sendviča. U pripremi koristimo najkvalitetnije suho meso, salatu od jaja, kisele krastavce i svježi luk. Idealan sendvič za ljubitelje jačih i tradicionalnijih okusa spojenih sa najfinijim puter kroasanom.